Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

Global Goals OSS

18 juni 2018 - 

Oss scoort! Global Goals

 

Zaterdag 16 juni vierde het Platform Global Goals Oss haar 10-jarig bestaan met een bruisend event in de binnenstad. In het Barbarapark en op het Walplein lieten ongeveer 50 bedrijven, scholen en organisaties zien welke van de 17 doelen zij hebben omarmd en wat zij doen om dat doel te bereiken. Het was een dag vol activiteit, informatie, sport, kleur, kunst, cultuur, muziek, dans, eten en drinken.

Ook Stichting Sahelp was die dag vertegenwoordigd. We hebben samen met Waterschap Aa en Maas, Stichting Misuku Malawi en Dhin het achterste deel van het Barbarapark omgetoverd tot een heus waterplein. We vertegenwoordigden immers de doelen 6 ‘schoon water en sanitair’ en 14 ‘leven in het water’. Water is van levensbelang; we hebben het allemaal nodig, maar we moeten er wel op een verstandige manier mee om gaan. De verschillende activiteiten gingen dan ook over bewustwording. Er werdaandacht besteed aan watervervuiling, aan water als gezond alternatief voor frisdrank, aan gezondheid en hygiëne, aan verstening hier in Nederland en de verwoestijning in landen als Burkina Faso en aan hoe we ons kunnen beschermen tegen het water vanwege klimaatverandering. Er was van alles te doen.Met een stempelkaart in de hand konden kinderen zelf ervaren wat forse regenval met straten doet en hoe we die hoeveelheid regen kunnen opvangen. Bij een andere tafel moesten ze inschatten hoeveel water mensen in verschillende landen per dag verbruikten en weer ergens anders ontdekten ze dat niet ieder kind op de wereld zomaar een kraan kan opendraaien en dan vers water heeft. Ook waren er waterbeestjes en leerden ze hoe die van invloed kunnen zijn op de waterkwaliteit en tot slot konden ze hun handen wassen met biologische en zelfconserverende zeepjes en genieten van een bidon met door hen zelf gemaakt smaakwater. 


 

 

Meer nieuwsberichten

  • 09-01-2017Sahelp bij Oss4GlobalGoals
    Op 18 december 2016 was de Stichting Sahelp aanwezig op het evenement ‘Oss4Global Goals’... >>>
  • 14-07-2014GRAANBANK IN BEDRIJF
    SIGHINVOUSSE - De door Sahelp gefinancierde graanbank is operationeel. . De prijs voor graan bij de graanbank is voor de dorpsbewoners nu veel lager. >>>
  • 15-05-2014GEZOCHT: COLLECTANTEN
    Voor de jaarlijkse collecte in Oss en Bernheze worden collectanten gezocht. >>>
CBF Keurmerk