Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

Nieuwsbrief Sahelp september 2013

Verstuurd op 19 september 2013

Mocht u onverhoopt deze nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier voor de online versie.

Welkom!

Voor de tweede maall was ik dit jaar in Burkina Faso. Om met een belangrijke partner daar te praten over invulling van projecten in de toekomst. Ook over verantwoordingsstructuren is nadrukkelijk gesproken. We willen er zeker van zijn dat het geld goed terecht komt. Want dankzij de hulp van velen zijn de afgelopen periode weer financiële middelen ingezameld voor nieuwe projecten in Burkina Faso. Voor de inzet van al die vrijwilligers ben ik zeer dankbaar. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Hilda Vliegenthart, voorzitter Sahelp

 

Sahelp op televisie

OSS - De Osse tv-zender Dtv is samen met Sahelp-voorzitter Hilda Vliegenthart en commissielid Luuk Boessekool begin dit jaar naar Burkina Faso geweest. Verslaggever Peter van der Wijst en cameraman Jochem Pennings hebben samen met de 2 Sahelp-leden diverse projecten bezocht, die door de Osse hulporganisatie worden gefinancierd. Van het gefilmde materiaal zijn 4 afleveringen gemonteerd, die onder de titel 'Weerzien in Ouagadougou' op de regionale zender zijn uitgezonden. De afleveringen zijn te bekijken door hier te klikken.

 

Collecte levert ca. € 5.000,- op

OSS/BERNHEZE -  De jaarlijkse collecte in de gemeenten Oss en Bernheze heeft bijna € 5.000,- opgeleverd. Sahelp collecteert jaarlijks in de twee gemeenten. Dit jaar werd de inzameling gehouden in augustus. Dankzij de steun en inzet van tientallen vrijwilligers en de pro deo inzet van organisatiebureau Publicity uit Oss werd de collecte ook dit jaar een succes.
Met het opgehaalde bedrag kunnen in twee afgelegen dorpen in Burkina Faso waterputten worden aangelegd. De aanleg van deze basisvoorziening betekent veel voor de lokale gemeenschappen. Zo hoeven vrouwen niet meer kilometers ver te lopen om water te halen.

 

ZWO Nederhorst zamelt € 9.000 in

NEDERHORST DEN BERG - ZWO Nederhorst Den Berg heeft € 9.000 ingezameld voor Sahelp. Met het geld zijn waterputten gefinancierd. ZWO Nederhorst den Berg, uitgaande van de plaatselijke Willibrordkerk, heeft anderhalf jaar geleden besloten een waterproject van Sahelp te financieren. Daarop is door Sahelp contact gezocht met één van de lokale partners in Burkina Faso: CECA. Besloten werd waterputten aan te leggen in Boukou, in de provincie Bam ten noorden van de hoofdstad Ouagadougou. oen bleek dat de opbrengsten van ZWO hoger zouden worden dan verwacht, werd besloten één van de drie putten te verdiepen, zodat daar een pomp op geplaatst kon worden. Tevens kon gereedschap worden aangeschaft voor onderhoud van pomp, buizen en filter. Uiteindelijk kon ook nog een bijdrage geleverd worden aan een project van CECA in de buurt van Boukou, ten behoeve van de aanleg van nog eens vijf waterputten.

Het project van ZWO Nederhorst den Berg is eind april afgesloten en heeft crica € 9.000,- opgebracht.


Scholenproject gestart

OSS- In mei zijn alle Osse basisscholen benaderd om mee te doen met het Sahelp-scholenproject. Sahelp wil leerlingen bewust maken van de grote verschillen in de wereld en hen stimuleren om bij te dragen aan het bestrijden van de armoede. Idee is dat ze voorjaar 2014 gedurende een aantal lessen het leven bekijken door de ogen van hun leeftijdsgenootjes in Burkina Faso. Door de vragen en opdrachten staan ze ook stil bij hun eigen dagelijks leven, met al zijn zegeningen, verworvenheden èn beperkingen. Volop voer om het gesprek aan te gaan: Wat is armoe? Wat is rijkdom?

De beknopte en vooral leuke lessenreeks ‘Een wereld van verschil’ wordt speciaal ontwikkeld voor de basisscholen. Momenteel wordt het lessenpakket ontwikkeld. Scholen die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden via scholenproject@sahelp.nl.

 

Volg Sahelp op Twitter

OSS - Sahelp is ook op Twitter actief. Volg Sahelp via twitter.com/sahelposs.Overzicht alle nieuwsbrieven

18 januari 2021 Nieuwsbrief december 2020
9 juni 2020 Nieuwsbrief juni 2020
4 oktober 2019 Nieuwsbrief oktober 2019
19 februari 2019 Nieuwsbrief voorjaar 2019
20 juni 2018 Nieuwsbrief zomer 2018
29 september 2017 Nieuwsbrief najaar 2017
19 september 2013 Nieuwsbrief Sahelp september 2013
3 mei 2013 Nieuwsbrief Sahelp mei 2013
15 januari 2013 Nieuwsbrief Sahelp januari 2013
14 september 2012 Nieuwsbrief September
CBF Keurmerk