Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

MUUR OPGELEVERD

 

ARIBINDA - Het door Sahelp gesteunde project, waarbij een muur rond zogenoemde celibatoria wordt gebouwd, is afgerond.

Eerder steunde Sahelp de bouw van celibatoria. Dat is een verblijfsaccommodatie voor de meisjes die voor onderwijs naar Aribinda komen uit dorpen in de omgeveing. De meisjes kunnen uit veiligheidsoverwegingen niet elke dag de lange tocht van en naar school maken.

Nadat de celibatoria gebouwd waren, werd bij Sahelp een projectaanvraag ingediend voor de bouw van een muur rond het terrein. In november 2013 ontving Sahelp een begroting waaruit bleek dat het project € 11.441 zou kosten. Het totale projectvoorstel omvatte niet alleen de bouw van de muur maar ook een studieruimte voor de schoolmeisjes. Sahelp heeft in december 2013 besloten om daarvan alleen de muur steunen, voor een bedrag van € 9490. Dit projectvoorstel is vervolgens ingediend bij Kuyte Warong en door hen goed gekeurd.

In januari 2014 is het terrein geëgaliseerd met een bulldozer, die toen toevallig in de buurt was.
In februari en maart 2014 is de muur gebouwd, met kolommen van gewapend beton ter versteviging en een klein en een groot hek erin. Er moesten ook nog 2 bancohuizen voor verplaatst worden die gedeeltelijk op het terrein van de missie bleken te staan. In april 2014 was de muur klaar.

Onderstaande foto's geven een indruk van de muur in Aribinda.
 

Periode start januari 2014
Periode eind december 2014
Gebruikte technieken
CBF Keurmerk