Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

Nabasnoogo Bi Songo voorschoolse opvang 2017-2018

Bi Songo is een voorschoolse voorziening van Nabasnoogo in het dorp Yorgho. Bi is de afkorting van biiga, hetgeen kind betekent. Songo betekent goed opgevoed/gevormd. Haar missie (ontwikkeling van jonge kinderen) is gebaseerd op vijf thema’s: bewustmaking/vorming, voeding, bescherming, gezondheid en water/hygiëne. 
Dankzij financiële steun van o.a. Sahelp heeft Nabasnoogo deze activiteit weer kunnen oppakken. In september 2017 is men gestart met 45 kinderen van 3 – 6 jaar. De leiders en leidsters van de kinderen worden ook wel ‘papaatjes en mamaatjes’ genoemd. 

De begeleiding van de kinderen bestaat uit een aantal pedagogische activiteiten o.a.: observatie van het spraakgebruik van de kinderen, verhaaltjes vertellen, bewustmaking m.b.t. getallen, kleuren, vormen etc., voorlezen, motorische vorming, activiteiten in het dagelijks leven, muzikale vorming. Al deze activiteiten zijn van belang voor de voorbereiding van de kinderen op de basisschool.
Om de duurzaamheid van het project te kunnen garanderen, is het van belang dat Nabasnoogo meer partners weet te vinden, die zich voor langere tijd aan dit project willen verbinden.

De totale uitgaven van de voorschoolse opvang voor het seizoen 2017 -2018 bedroegen € 4.762,50.
De bijdrage van Sahelp was € 4.443,11. In totaal heeft Nabasnoogo € 7.261,71 aan donaties ontvangen, zodat er op 12 juli per saldo nog een bedrag van € 2.499,21 over was, hetgeen ingezet wordt voor het nieuwe seizoen.
 

Periode start januari 2018
Periode eind december 2019
CBF Keurmerk