Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

SCHOLENPROJECT VAN START

In mei zijn alle Osse basisscholen uitgenodigd om mee te doen met een nieuw Sahelp-project. Sahelp wil leerlingen bewust maken van de grote verschillen in de wereld en hen stimuleren om bij te dragen aan het bestrijden van de armoede.

Idee is dat ze voorjaar 2014 gedurende een aantal lessen het leven bekijken door de ogen van hun leeftijdsgenootjes in Burkina Faso. Door de vragen en opdrachten staan ze ook stil bij hun eigen dagelijks leven, met al zijn zegeningen, verworvenheden èn beperkingen. Volop voer om het gesprek aan te gaan: Wat is armoe? Wat is rijkdom?

Kant-en-klaar lessenpakket

De beknopte en vooral leuke lessenreeks ‘Een wereld van verschil’ wordt speciaal ontwikkeld voor de basisscholen in Oss en omstreken. Compleet met keuzeopdrachten, gebruik van moderne media en de nodige achtergrondinformatie voor de leerkracht. Ter afronding van het project maken de leerlingen een kunstwerkje. Dat wordt online geveild door Sahelp, voor de kinderen uit Burkina Faso die centraal staan in de lessenreeks. Een mooie aanleiding om ook de familie en omgeving van de leerlingen bij het project te betrekken, onder andere via de social media. Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk groepen aan het project meedoen! Indien u meer informatie wenst kunt u mailen naar: scholenproject@sahelp.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Periode start juni 2013
Periode eind juni 2014
CBF Keurmerk