Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

TWEE EXTRA LESLOKALEN

logo TWEE EXTRA LESLOKALEN

Project van Association Maia, in Bobo Dioulasso

Aanvraag in juni 2016: € 12.090

Goedgekeurd in december 2016

Financiering door MRC-Holland

Uitvoering in april-augustus 2017

Sahelp heeft al sinds 2003 contact met Maia dat zich richt op de alfabetisering en verdere vorming van jonge kansarme meisjes.
Er is 10 jaar geleden een naaischool opgericht met steun van Sahelp, die nog steeds in grote behoefte voorziet. Ook is er steun geweest voor de mobiliteit van de meisjes en een project gericht op het voorkomen van ongewenste zwangerschappen en besmetting met seksueel overdraagbare ziektes bij schoolgaande meisjes.
In juni 2016 heeft Maia een projectvoorstel ingediend om 2 lokalen toe te voegen aan de bestaande naaischool wegens de grote belangstelling voor de 2-jarige opleiding.
Door die extra lokalen kan de opleiding met 1 jaar verlengd worden en kunnen meer meisjes toegelaten worden. Ook is er meer ruimte voor de voorlichtingsactiviteiten, zodat niet langer zalen in Bobo Dioulasso gehuurd hoeven te worden.
Er zijn een projectonderbouwing, tekeningen en een begroting ontvangen van € 24.179.

Omdat een universiteit in Montreux bereid is om ongeveer de helft te betalen is aan Sahelp een subsidie van € 12.090 gevraagd. Sahelp hiervoor van MRC-Holland de benodigde financiering ontvangen.

 

 

Periode start april 2017
Periode eind september 2017
CBF Keurmerk