Sahelp - Helpt de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden

Nieuwsbrief Sahelp mei 2013

Verstuurd op 3 mei 2013

Mocht u onverhoopt deze nieuwsbrief niet in de juiste opmaak ontvangen of kunnen lezen, klik dan hier voor de online versie.

Welkom!

De laatste maanden is er veel gebeurd. Samen met commissielid Luuk Boessenkool was ik begin dit jaar in Burkina Faso. Onze gerealiseerde projecten bekijken. Zien wat er goed is gegaan en wat beter kan. Namens u een vinger aan de pols houden. Ook op het interne vlak zijn zaken gewijzigd en we hebben dankzij de hulp van velen weer financiële middelen ingezameld voor nieuwe projecten in Burkina Faso. In deze nieuwsbrief leest u er meer over. Hilda Vliegenthart, voorzitter Sahelp

Nieuwe samenstelling bestuur

OSS - De samenstelling van het bestuur van de Osse hulporganisatie Sahelp is gewijzigd. Hilda Vliegenthart is door het bestuur benoemd tot voorzitter van Sahelp. Deze positie was vacant door het vertrek van de vorige voorzitter, Mirjam Giesbers, in verband met haar nieuwe baan. Vliegenthart is al vele jaren als penningmeester actief voor Sahelp. Sinds het vertrek van Giesbers was Vliegenthart al waarnemend voorzitter.
Het bestuur heeft René Smittenberg benoemd tot penningmeester van Sahelp. Smittenberg is registeraccountant en werkt voor een groot accountantskantoor als Senior Accountant Audit & Assurance.
Met deze bestuurswijzigingen is het Sahelp-bestuur compleet.
Graanbank opgeleverd

OUAGADOUGOU - Voedselzekerheid is een belangrijk aandachtspunt in Burkina Faso. Door lange, droge periodes en onzekere regenval wisselen de oogsten. Veel gezinnen beschikken in een dergelijke periode over onvoldoende graan om van te leven. Er moet dan in prijs sterk gestegen graan worden ingekocht. Om dat te kunnen betalen, wordt vaak vee verkocht, waarmee er onzekerheid over het inkomen op langere termijn ontstaat. Een graanbank moet deze verkoop voorkomen. Sahelp heeft een graanbank voor het dorp Sighinvoussé gefinancierd. Sahelp heeft een bijdrage van € 9.847 geleverd. De graanbank is de afgelopen maanden gebouwd en recent opgeleverd. Kijk hier voor meer foto's van het project.

MRC Holland doneert € 25.000

AMSTERDAM - Het biotechnologische bedrijf MRC Holland heeft € 25.000 gedoneerd aan Sahelp. Met het geld wordt onder andere een naaischool gefinancierd.
Het Amsterdamse bedrijf MRC Holland heeft ruim 40 medewerkers en is sinds 1997 actief op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe technieken voor DNA-analyses. Een deel van de winst van het bedrijf wordt geïnvesteerd in wetenschappelijk (medisch) onderzoek en in sociale projecten in arme landen.
Het door MRC Holland gedoneerde bedrag wordt gebruikt om de exploitatie van de naaischool Denise Couture in Ouagadougou te financieren. Ook een avondschool profiteert van het budget. Voor beide projecten werkt Sahelp samen met de lokale stichting Nabasnoogo.
Lach- en liedfestival succes

OSS- Zaterdag 16 maart werd in theater De Lievekamp in Oss voor de 15e en laatste keer het Lach- en Liedfestival gehouden. De opbrengst van de avond was voor Sahelp. Alle artiesten traden belangeloos op. Op het podium stonden onder andere Mark van de Veerdonk, Gerard van Maasakkers, Marlon Kicken en Gerard Korthout. De organisatie was, zoals altijd, in handen van Cor Swanenberg en Henk Jansen. In 15 jaar is met het Lach- en Liedfestival ruim € 80.000 voor Sahelp opgehaald. Een lovende recensie van de laatste editie was te lezen in het Brabants Dagblad. Kijk hier voor meer foto's van het festival.


Volg Sahelp op Twitter

OSS - Sahelp is ook op Twitter actief. Volg Sahelp via twitter.com/sahelposs.


Overzicht alle nieuwsbrieven

18 januari 2021 Nieuwsbrief december 2020
9 juni 2020 Nieuwsbrief juni 2020
4 oktober 2019 Nieuwsbrief oktober 2019
19 februari 2019 Nieuwsbrief voorjaar 2019
20 juni 2018 Nieuwsbrief zomer 2018
29 september 2017 Nieuwsbrief najaar 2017
19 september 2013 Nieuwsbrief Sahelp september 2013
3 mei 2013 Nieuwsbrief Sahelp mei 2013
15 januari 2013 Nieuwsbrief Sahelp januari 2013
14 september 2012 Nieuwsbrief September
CBF Keurmerk